Verwaarloosde Bulgaarse auto staat al zes weken op een parkeerplek in Well; gemeente gaat hem weghalen

Print

De verwaarloosde Peugeot die al zes weken langs de N271 staat. Afbeelding: Facebook gemeente Bergen

Well -

De gemeente Bergen is wel klaar met een grijze Peugeot die al zes weken op precies dezelfde plek staat langs de N271 in Well. Tot dinsdag kan de eigenaar hem zelf weghalen, anders doet de gemeente dat voor hem.

De slappe banden en lekkende vloeistoffen verraden evenwel dat de eigenaar van de auto hem niet meer gaat weghalen. Voorheen zaten er nog Bulgaarse nummerplaten op, maar die zijn ergens de afgelopen weken door onbekenden meegenomen. De auto staat niet op naam van iemand en dus vreest de gemeente Bergen dat zonder ingrijpen de auto er gewoon blijft staan. Ze beroept zich daarom op haar Algemene Plaatselijke Verordening.

Verwaarloosd

In de APV staat namelijk dat auto’s die niet meer in staat zijn om te rijden of in verwaarloosde toestand verkeren, niet op de weg geparkeerd mogen worden. Daaronder wordt ook het openbare parkeerterrein tussen de Sterrenbos en de provinciale weg geschaard waar de auto al wekenlang stilletjes staat te verloederen. Genoeg aanleiding om de eigenaar te dwingen de Peugeot weg te halen, zo vindt de gemeente.

De eigenaar heeft nu tot dinsdag 1 juni de tijd om de auto weg te halen, anders doet de gemeente het. Op kosten van de eigenaar. Omdat die niet bekend is, kan de gemeente de auto verkopen om uit de opbrengst daarvan de sleepkosten te betalen. Zo heeft ook de gemeente Bergen geen last meer van de verwaarloosde auto.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen