Cliëntenraad Werk & Inkomen Kerkrade verhuisd naar Flexiforum

Print
Cliëntenraad Werk & Inkomen Kerkrade verhuisd naar Flexiforum

Bij de officiële opening van het nieuwe onderkomen knippen wethouder Huub Wiermans (rechts) en Henk Derix, voorzitter van de Cliëntenraad, een lint door. Afbeelding: Gemeente Kerkrade

Kerkrade / Eygelshoven -

De Cliëntenraad Werk & Inkomen Kerkrade is sinds donderdag 27 mei officieel gehuisvest in het Flexiforum in Kerkrade. Voor die tijd zat de raad zo’n acht jaar in een gebouw aan de Hoofdstraat in het centrum van Kerkrade.

Voorzitter Henk Derix van de Cliëntenraad Werk & Inkomen: „We zijn blij met ons nieuwe onderkomen. We zitten in een mooi, klantvriendelijk gebouw dat goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Een ideale plek dus.”

De Cliëntenraad heeft een paar taken. Op de eerste plaats behartigt ze de belangen van mensen die een uitkering van de gemeente Kerkrade ontvangen. Henk Derix: „Zo ondersteunen we ook bij schuldhulpverlening. En bedenken we oplossingen hoe mensen uit de schulden kunnen geraken.”

De Cliëntenraad heeft ook een bemiddelende rol als ouders gebruik willen maken van de Stichting Leergeld. Daarnaast geeft de Cliëntenraad gevraagd en ongevraagd advies over sociale zaken aan het gemeentebestuur van Kerkrade als ook aan de gemeenteraad.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen