Fortuna-coach Sjors Ultee maakt kans op prijs voor trainer van het jaar

 © Pro Shots/Jasper Ruhe

Sittard -

Sjors Ultee is genomineerd voor de Rinus Michels Award. De coach van Fortuna Sittard behoort tot de vijf trainers die kans maken op de prijs voor de beste trainer van de eredivisie.

Redactie

De andere genomineerden zijn Ajax-trainer Erik ten Hag, Thomas Letsch (Vitesse), Fred Grim (RKC) en Henk Fraser (Sparta). In de eerste divisie maken Henk de Jong (Cambuur), Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) en Rogier Meijer (NEC) kans op een prijs. Alledrie wisten met hun elftal promotie naar de eredivisie af te dwingen.

Opmars

Met zijn nominatie voor trainer van het jaar wordt Sjors Ultee beloond voor zijn opmerkelijke opmars met Fortuna. De 34-jarige coach begon het seizoen als technisch manager en assistent van hoofdtrainer Kevin Hofland. Toen die na acht wedstrijden werd ontslagen nam Ultee het stokje over. Op dat moment stond Fortuna op de laatste plaats. De club eindigde uiteindelijk als elfde.

De Rinus Michels Award werd vanwege corona voor het laatst uitgereikt in 2019. Destijds waren Erik ten Hag (Ajax) en Marino Pusic (FC Twente) de winnaars.