Yates wint bergetappe in Giro, maar loopt weinig in op leider Bernal

Simon Yates viert zijn etappezege in de Ronde van Italië. © Hollandse Hoogte / AFP

Simon Yates heeft Egan Bernal wel pijn gedaan in de negentiende etappe van de Ronde van Italië, maar bij lange na niet genoeg om de Colombiaan uit de roze leiderstrui te rijden. De Brit viel gedurfd aan op de lastige slotklim naar Alpe di Mera en kwam ook als eerste boven, maar Bernal wist de schade beperkt te houden.

redactie

De kopman van Ineos Grenadiers arriveerde als derde op 28 seconden van Yates. De Portugees João Almeida finishte als tweede op elf tellen.

Bernal zag in het algemeen klassement Yates iets dichterbij komen, maar het verschil is nog altijd bijna drie minuten. De Colombiaan boekte wel luttele seconden winst op de nummer twee in het algemeen klassement, de Italiaan Damiano Caruso, die in de etappe als vierde eindigde op 32 tellen van Yates.

Koen Bouwman verraste met de achtste plek in de bergrit over 166 kilometer van Abbiategrasso naar Alpe di Mera. De renner van Jumbo-Visma verloor op de slotklim van 9,8 kilometer met een gemiddelde stijgingspercentage van 8,9 slechts 1 minuut 25.