Vrachtwagen knalt tegen splinternieuw portaal onder viaduct A79 bij Voerendaal

Print
Vrachtwagen knalt tegen splinternieuw portaal onder viaduct A79 bij Voerendaal

De vrachtwagen die tegen het portaal reed. Afbeelding: De Limburger

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Maastricht -

Een vrachtwagen is vrijdagavond tegen een doorrijhoogteportaal onder het viaduct over de A79 bij Voerendaal geknald. Het viaduct was recent versterkt.

Door de recente versteviging zou het viaduct bij de Kunderberg zijn verlaagd tot vier meter, wat aangegeven werd met een doorrijhoogteportaal. Onduidelijk is nog of de vrachtwagen te hoog was of dat het portaal te laag hing. Het viaduct zelf is volgens Rijkswaterstaat niet beschadigd

„Het portaal hing er nog maar een paar uur”, zegt een woordvoerster van Rijkswaterstaat. „De aannemer komt om 20.00 uur om hem weer op te bouwen. Vanaf 21.00 uur zijn er verkeersregelaars.”

De weg onder het viaduct is tot nader order afgesloten. Voor het verkeer op de snelweg tussen Heerlen en Maastricht zijn er geen gevolgen.

Lees ook: A79 bij viaduct Voerendaal in loop van vrijdagavond weer open

Vrachtwagen knalt tegen splinternieuw portaal onder viaduct A79 bij Voerendaal
Foto: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen