Willem II haalt trainer Grim weg bij RKC

Fred Grim. © Hollandse Hoogte / ANP

Trainer Fred Grim verruilt RKC voor Willem II.

redactie

De 55-jarige Grim heeft voor twee seizoenen getekend in Tilburg. Willem II nam onlangs afscheid van Zeljko Petrovic, die met de club tijdens de laatste speelronde degradatie wist af te wenden.

„Evenals Willem II streef ik als trainer 4-3-3, aanvallend en verzorgd voetbal na. Het is voor mij een uitdaging om Willem II dominant te laten spelen en de supporters te vermaken. Afgelopen seizoen had Willem II een minder jaar. In de komende seizoenen willen we de club weer hoogtepunten laten vieren zoals dat hier in Tilburg de afgelopen jaren vaker gedaan is”, aldus Grim, voormalig doelman van onder meer Ajax.

Grim was drie seizoenen werkzaam bij RKC. „Na de directe handhaving van RKC in de eredivisie is Willem II concreet geworden. In goed overleg heeft RKC besloten Grim de ruimte te geven, wat na akkoord van alle partijen heeft geresulteerd in deze transfer”, aldus de Waalwijkse club.

Grim was eerder hoofdtrainer bij Almere City FC en Jong Oranje. Ook was hij assistent-trainer bij Sparta en het Nederlands elftal. „Fred heeft als voetballer en trainer op verschillende niveaus gewerkt, van jeugdopleidingen tot de top van het Nederlandse voetbal”, aldus technisch directeur Joris Mathijsen.

Pas op een later moment vindt de presentatie van Grim plaats. Willem II begint eind juni aan de voorbereiding.