Kerkrade wil betalen bij terreinen met cameraparkeren via parkeerapp mogelijk maken

Print
Kerkrade wil betalen bij terreinen met cameraparkeren via parkeerapp mogelijk maken

Afbeelding: Marcel van Hoorn

Kerkrade / Eygelshoven -

Tot ergernis van automobilisten kun je bij camaraparkeren in Kerkrade niet betalen met de parkeerapp. Kerkrade praat nu met parkeersysteembedrijf TMC om dat alsnog mogelijk te maken.

Wie de auto in Kerkrade neerzet op een terrein met cameraparkeren, kan daar achteraf niet betalen met de parkeerapp. Zet je de auto bij een parkeermeter, dan kan de app wel worden gebruikt. „Daarbij komt dat bij het verlaten van terreinen met cameraparkeren op de bedieningszuil soms een melding verschijnt: ‘Kenteken niet herkend’’’, stelde fractie Lokaal Alternatief in raadsvragen.

„Meerdere mensen hebben vervolgens een ‘naheffing parkeerbelasting’ ontvangen’’, vervolgde Lokaal Alternatief. „Een proces-verbaal waartegen ze geen bezwaar kunnen indienen, aangezien ze geen bewijslast hebben. Door het digitale karakter is het ook niet mogelijk bewijs te verzamelen. Op de naheffing van de BsGW die je krijgt staat dat bezwaar kan worden ingediend via hun website, maar de mogelijkheid om zo ’n bezwaar gericht in te dienen ontbreekt daar.’’

Lees ook: Kerkrade wil parkeerbeleid aanpassen na klachtenregen: achteraf betalen op alle grote terreinen

Koppelen

Op dit moment is het in Kerkrade technisch nog niet mogelijk om de parkeerapp te koppelen aan cameraparkeren, antwoorden B en W. Wij zijn met het bedrijf TMC in overleg om dit wel mogelijk te maken.”

De gemeente bestrijdt dat mensen onterecht moeten betalen: „Als het kenteken niet gevonden wordt, vindt er ook geen registratie plaats en kan er geen print worden gemaakt. Er kan dan ook geen naheffing worden opgelegd.”

Lees ook: Kerkrade blijft maar worstelen met de parkeercijfers

Bezwaar

Verder stelt Kerkrade dat er altijd binnen zes weken bezwaar kan worden ingediend. Bij cameraparkeren kan dat digitaal via de website van de BsGW, omdat deze instantie de boete zelf oplegt. Bij andere vormen van betaald parkeren, kan dit per post zodra de door de gemeente afgegeven papieren naheffingsaanslag binnen is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee