Lions gaat met derbywinst tegen Bevo naar finalewedstrijden

Print
Lions gaat met derbywinst tegen Bevo naar finalewedstrijden

Afbeelding: De Limburger

Panningen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De handballers van Kembit-Lions hebben zaterdagavond de Limburgse derby van Herpertz Bevo Hc gewonnen. In Panningen werd het 26-30 voor de gasten uit Sittard-Geleen.

De wedstrijd werd vooral om de eer gespeeld. Lions was al zeker van de finaleduels en Bevo was uitgespeeld. Toch was het in de eerste helft gelijkopgaande strijd. Lions sloeg even een gaatje van drie (10-13), maar bij rust was het verschil weer kleiner: 13-14.

In de tweede helft bleef het spannend tot het moment dat Nick de Kuyper een dubbele tijdstraf kreeg. De Bevo-speler vocht menig robbertje uit met Ivo Steins en werd naar de kant gestuurd. Toen hij vervolgens commentaar leverde, kreeg hij nog een tijdstraf.

Rood

Ook Steins stond op twee tijdstraffen waardoor het wachten was wie van de twee als eerste zijn derde tijdstraf zou krijgen en dus met rood naar de kant moest. Dat werd De Kuyper. Lions profiteerde in die fase van de man-meer-situatie en kon uitlopen naar 19-22. Daarna was de wedstrijd gelopen. Lions mag zich gaan opmaken voor de the best of three tegen Aalsmeer om uit te maken wie landskampioen 2021 gaat worden.