Onderzoek naar mogelijkheden voor natuurtransferium bij Vijlenerbos

Het Vijlenerbos. © Loraine Bodewes

Vaals -

Vaals onderzoekt of het mogelijk is een natuurtransferium aan te leggen aan de rand van het Vijlenerbos.

Redactie

Dat laat wethouder John Coenen weten. Zo’n transferium is een parkeerplaats in de buurt van het groen, waar vandaan bezoekers wandelend of fietsend verder kunnen gaan. „Het biedt dagtoeristen meer gelegenheid om te parkeren als ze komen genieten van ons buitengebied”, aldus Coenen. „Of het een realistische optie is, wordt nu onderzocht.”

Sneeuwval

Sneeuwval zorgde begin dit jaar voor grote verkeersdrukte in Vaals. Met name tegen de bosrand aan, zoals in Wolfhaag, Raren en Vijlen, zorgde die drukte voor parkeerproblemen. Toen werden tijdelijke maatregelen genomen om de verkeersdrukte zo goed en kwaad als ging in goede banen te leiden en werden onder meer privéterreinen ingezet als parkeerplekken. Nu is de gemeente op zoek naar structurele oplossingen om situaties zoals eerder dit jaar zoveel mogelijk te voorkomen. Vandaar ook een onderzoek naar de mogelijkheden voor een natuurtransferium aan de rand van het Vijlenerbos.

Lees ook: Winterse idylle leidt hele weekend tot verkeerschaos: ‘Als er parkeerplaatsen vrij komen, laten we weer een paar auto’s door’