Demi Schuurs met Nicole Melichar als derde geplaatst op Roland Garros

Schuurs en Melichar. © Getty Images

Demi Schuurs is met haar Amerikaanse dubbelpartner Nicole Melichar als derde geplaatst in het vrouwendubbel van Roland Garros.

redactie

In de eerste ronde heeft de Nieuwstadtse met haar partner op papier een eenvoudige loting. Ze treffen het Franse dubbel Margot Yerolymos en Diane Parry, dat dankzij een wildcard in Parijs aan het hoofdtoernooi mag meedoen. Op de wereldranglijst zijn het geen hoogvliegers: Yerolymos is 467ste en Parry 291ste. De partij van Schuurs staat voor woensdagochtend op het programma.

Kiki Bertens komt maandag al vroeg in actie op Roland Garros. De als zestiende geplaatste Bertens neemt het in de eerste wedstrijd op baan 6 op tegen de Sloveense Polona Hercog.

De 29-jarige Bertens speelde drie keer eerder tegen Hercog en won slechts één van die duels. Vorig jaar was Hercog, de mondiale nummer 73, in Rome met tweemaal 6-4 te sterk.

Arantxa Rus maakt maandag pas laat haar opwachting. De nummer 83 van de wereld neemt het op baan 12 in de vierde en laatste partij van de dag op tegen Mihaela Buzarnescu uit Roemenië.

Op het Court Philippe-Chatrier, de hoofdbaan, komt Roger Federer maandagmiddag in actie. In de derde partij van de dag, niet voor 16.00 uur, treft hij de Oezbeek Denis Istomin. Federer doet voor het eerst sinds de Australian Open van 2020 weer mee aan een grandslamtoernooi.

De Poolse Iga Swiatek, titelhouder in het vrouwentoernooi, begint op het centercourt om 12.00 uur aan haar duel met de Sloveense Kaja Juvan.