Een roos ter ere van het 175-jarige jubileum van De Limburger: een geschenk aan alle Limburgers

Zondagmiddag is in De Rozenhof in Lottum Rosa De Limburger gedoopt door (vlnr) Maurice Ubachs, directeur van Mediahuis Limburg, Henk Driessen, adjunct hoofdredacteur van de krant en burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas. © Loraine Bodewes

Lottum -

Rosa ‘De Limburger’ is zondagmiddag in de Lottumse Rozenhof officieel ten doop gehouden door burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas, Maurice Ubags, directeur van Mediahuis Limburg en adjunct hoofdredacteur Henk Driessen van de krant.

Een roos die vernoemd is naar De Limburger om het 175-jarige bestaan van de krant te vieren. Het is een enorme eer. Koningin Wilhelmina, prinses Diana en - wat dichter bij huis - musicalster Renée van Wegberg uit Horst gingen ons onder meer voor.

Eerbetoon

Rosa ‘De Limburger’ is ook veel meer dan enkel een eerbetoon aan deze krant. De crèmewitte bloem staat voortaan symbool voor alle Limburgers die in de afgelopen 175 jaar hun ziel en zaligheid - en daarmee de geschiedenis van Limburg - aan het blanco krantenpapier hebben toevertrouwd. En voor alle lezers die tot op de dag van vandaag lachen, kwaad worden of huilen om, maar boven alles meeleven met alle verhalen die de website van de krant en de krantenkolommen vullen.

Symbool

Rosa ‘De Limburger’ is -kortom- een geschenk aan alle Limburgers en een ode aan ons prachtige Limburgse Land. Dat ook deze fraai ogende roos niet zonder doornen groeit, maakt haar als symbool alleen maar krachtiger.