Te druk in Griendpark Maastricht: politie grijpt opnieuw in

Print

Griendpark opnieuw ontruimd. Video: Track’88

Maastricht / Itteren -

De politie heeft zondagavond opnieuw ingegrepen in het Griendpark in Maastricht.

In het park aan de Maas was het net als afgelopen vrijdag veel te druk. De coronamaatregelen konden daardoor niet meer worden nageleefd. De politie heeft het park daarop ontruimd.

Een aantal aanwezigen stak vervolgens zwaar vuurwerk af en er werd met glas gegooid. Volgens een politiewoordvoerder waren de ongeregeldheden wel ‘iets minder gewelddadig’ dan afgelopen vrijdag. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Inmiddels is de rust wedergekeerd.

Lees ook: Aanwezigen in te druk Griendpark in Maastricht keren zich met geweld tegen politie

Ook vrijdagavond was het veel te druk in het Griendpark in Maastricht. Toen agenten de aanwezigen verzochten zich aan de coronamaatregelen te houden, werd de sfeer grimmig en keerden ze zich tegen de politie. Agenten werden belaagd, geduwd en kregen stenen en glas naar zich toe gegooid. Hierop werden vier mannen en een vrouw aangehouden. Zij namen deel aan de ongeregeldheden, konden zich niet legitimeren of maakten zich schuldig aan openbaar dronkenschap.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen