‘Mark van Bommel is een grootheid, ik ben heel nieuwsgierig’

Mark van Bommel. © Hollandse Hoogte / ANP

Hoewel Wout Weghorst en zijn ploeggenoten nog niet officieel zijn geïnformeerd, is Mark van Bommel vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer van VfL Wolfsburg. „Meer dan een jaar geleden vroeg de clubleiding me al naar deze trainer, dus ik wist dat ze hem een interessante persoonlijkheid vonden”, zegt Weghorst.

Nick Tol

Toen de spits medio 2018 bij VfL Wolfsburg tekende, had de Duitse club net een jaar lang tegen degradatie gevochten. Een seizoen later kwalificeerden Weghorst en consorten zich voor de Europa League en deze maand stelden ze hun ticket voor de groepsfase van de Champions League veilig. „Wolfsburg is heel ambitieus en we zijn al een tijdje bezig om echt een goed topsportklimaat te creëren. Daar heb je sterke persoonlijkheden voor nodig. Ik denk dat Van Bommel zo’n type is waar de club naar zocht. Bovendien is hij een grootheid in Duitsland. Ik ben heel nieuwsgierig.”

Wout Weghorst (met ontblote buik) tijdens de training van Oranje. © ANP

De vraag is alleen of Weghorst straks zelf nog wel voor Wolfsburg speelt. Hij maakte in het afgelopen seizoen 25 officiële doelpunten, leverde negen assists en heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij nog een keer een stap hogerop wil maken. „Ik heb altijd het hoogst mogelijke aangegrepen, maar er zijn niet veel clubs die ik op dit moment zie als een sportieve verbetering”, legt hij uit.

„Wolfsburg speelt volgend seizoen in de Champions League. Dat is voor mij als voetballer en persoon heel belangrijk. Ik wil elke keer weer geprikkeld worden en uit mijn comfortzone gaan.”