Coronavaccin beschikbaar voor alle volwassenen in Frankrijk

 © Hollandse Hoogte / ANP

In Frankrijk geldt vanaf maandag geen leeftijdsgrens meer voor volwassenen voor het ontvangen van een vaccin tegen het coronavirus. Dat heeft premier Jean Castex eerder deze maand bekendgemaakt. Alle inwoners van achttien jaar of ouder komen voortaan in aanmerking voor een vaccin.

De opening van de vaccinatie voor alle volwassenen vindt twee weken eerder plaats dan verwacht. Oorspronkelijk was deze pas gepland voor half juni, maar volgens de premier is Frankrijk meer dan ooit op de goede weg.

Lees ook: Er klinkt gejuich in onze strijd tegen het virus. En dat mag, zeggen experts

Ruim 25 miljoen inwoners van Frankrijk hebben tot nu toe hun eerste coronaprik ontvangen. Het gaat om bijna 40 procent van de bevolking. Bijna 12 miljoen inwoners, iets meer dan 20 procent van de bevolking, is volledig ingeënt.

De coronasituatie in het hele land is de afgelopen weken aanzienlijk verbeterd, waardoor veel maatregelen konden worden versoepeld. Sinds 19 mei zijn niet-essentiële ondernemingen weer open. Vanaf 9 juni staan verdere versoepelingen gepland. Zo mogen cafés en restaurants onder voorwaarden ook binnen weer open en het aantal mensen dat bij sportwedstrijden of culturele evenementen bijeen mag zijn gaat naar 5000.