Video: A2 bij Born weer open na ernstig ongeval met meerdere voertuigen

Print

Born - ongeval met zes vrachtwagens en twee personenauto’s. Video: Orange Media

Born -

De A2 bij Born is maandagochtend in zuidelijke richting afgesloten vanwege een ernstig ongeval. De snelweg was even voor elf uur weer geopend voor het verkeer.

Bij de kettingbotsing waren volgens Rijkswaterstaat minstens vier vrachtwagens en twee personenauto’s betrokken. Tegen kwart voor acht werd er melding gemaakt van het ongeval. De hulpdiensten rukten massaal uit. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet te worden ingezet.

Kilometerslange file

Als gevolg van het ongeluk ontstond vanaf Echt een kilometerslange file. Rond kwart voor elf werd de linkerrijstrook weer voor het verkeer geopend, even later was ook de rechterrijbaan weer beschikbaar toen de oliesporen waren opgeruimd.

Weggebruikers moesten op de piek rekening houden met een vertraging van meer dan een uur. De ANWB raadde de verkeersdeelnemers in de richting van Keulen aan om te rijden via Venlo (A67, A73, A74, D-A61). Veel mensen deden dat via Susteren en Sittard (N276). Ook hier ontstond daardoor een file.

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie in Limburg.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen