Nog tien personen krijgen bewaking voor voortvluchtige Belgische militair

 © ANP/HH

Redactie

Een tiental personen zou extra bewaking krijgen omdat zij mogelijke doelwitten zijn van de Belgische voortvluchtige militair Jürgen Conings.

Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg op basis van „welingelichte bronnen.”

Lees ook: Weer klopjacht op zwaarbewapende ex-militair: ditmaal in Frankrijk

Al eerder kwam naar voren dat de Belgische viroloog Marc Van Ranst een van de doelwitten van Conings zou kunnen zijn. Bij het tiental andere personen met extra bewaking zouden geen andere virologen zitten, maar wel een advocaat. Wat de verdere betrokkenheid is van de andere personen is nog onduidelijk. Justitie wil de extra beveiliging niet bevestigen. „Wij communiceren niet over de beveiliging van personen”, aldus een woordvoerster.

Voortvluchtig

Conings is sinds ongeveer twee weken voortvluchtig. Belgische autoriteiten denken dat de 46-jarige korporaal in staat is tot moord. De man heeft extreemrechtse sympathieën en had zware wapens meegenomen uit een legermagazijn.

Conings had een afscheidsbrief achtergelaten waarin hij schreef dat hij het gemunt heeft op virologen en „het regime.” Hij schreef dat hij niet „verder wil in een wereld waarin de politieke elite en de virologen beslissen hoe er geleefd moet worden.”