Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe tuinmeubelen mooi blijven?

 © Afdekzeilwinkel.nl

Bij veel mensen begint het alweer te kriebelen: de zomer staat voor de deur! En dus worden de tuinmeubelen weer van stal gehaald en aan een inspectie onderworpen. Soms schrik je wel even van de staat van deze meubelen, maar kun je er na een flinke boenbeurt weer even mee voort. In andere gevallen kom je tot de ontdekking dat de meubelen vervangen moeten worden. Dat gaat, als je dat iedere paar jaar moet doen, flink in de papieren lopen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je nieuwe tuinmeubelen wel mooi blijven?

Twenty Four Webvertising

Zet de meubelen schoon en droog weg

Het is misschien een inkoppertje, maar wanneer je je tuinmeubelen goed schoonmaakt en daarna goed droogt, dan heb je al een voorsprong. Door de tuinmeubelen binnen te zetten, in een schone, droge ruimte heb je voorsprong nummer twee te pakken.

Maar wat nu als je die mogelijkheid niet hebt? Als je schuur niet groot genoeg is of als je garage behalve je auto niet ook nog een complete tuinset kan bergen? Dan is het nog steeds van belang dat je, aan het eind van het seizoen, de meubelen goed schoon en droog maakt.

Je kunt ze dan op een dekzeil zetten en dit zeil goed sluiten. Dit gaat gemakkelijk met de hulp van de zeilringen en een stuk stevig touw. Bij de afdekzeilwinkel heb je de keuze uit verschillende soorten, maten en kleuren zeil. Je bestelt dit zeil gewoon online, dat is wel zo gemakkelijk.

Wat doe je met de kussens?

De kussens van je tuinset kunnen na een warme zomer wel een opfrisbeurt gebruiken.

In veel gevallen is het mogelijk om de kussenhoezen te wassen. Hou er wel rekening mee dat je deze zo koud mogelijk wast, dit voorkomt dat de kussenhoezen krimpen en ze niet meer om de kussens passen.

Kunnen jouw kussenhoezen niet van de kussens gehaald worden? Dan is het wellicht een idee om gebruik te maken van de grote wasmachines die bij veel tankstations staan. Daar kunnen de complete kussens, mét hoezen, in.

De kussens laat je goed drogen en doe je weer in de hoezen. Daarna kun je ook deze goed inpakken met dekzeil.

Zo ben je na de zomer al weer snel klaar voor volgend jaar!