Volleybalsters te sterk voor Thailand in Nations League

Britt Bongaerts boekte maandag met Oranje de derde zege in de Nations League. © Hollandse Hoogte / ANP

De Nederlandse volleybalsters hebben tegen Thailand hun derde overwinning in de Nations League geboekt. De ploeg van bondscoach Avital Selinger, met spelverdeelster Britt Bongaerts uit Roermond in de basis, speelde maandag wisselvallig maar was wel te sterk voor het Aziatische team dat vanwege coronabesmettingen een aantal speelsters thuis heeft moeten laten: 3-0 (25-20 25-9 25-18).

redactie

Nederland had vorige week gewonnen van België en Rusland en verloren van Duitsland. Thailand had alleen nog maar verloren. Alle wedstrijden worden in een ‘bubbel’ in de Italiaanse stad Rimini afgewerkt. Dinsdag en woensdag volgen zwaardere opgaven met wedstrijden tegen de Verenigde Staten en wereldkampioen Servië.

Selinger begon met Bongaerts, Nika Daalderop, Elles Dambrink, Indy Baijens, Eline Timmerman, Anne Buijs en libero Myrthe Schoot in de basis, maar wisselde er in de loop van de partij op los. Zo kwam Juliët Lohuis voor het eerst dit toernooi in actie in de overwegend jonge ploeg.

Lees ook: Britt Bongaerts stunt met Oranje tegen Rusland in Nations League

In de eerste set konden de Thaise vrouwen Oranje tot 15-15 bijhouden, maar daarna ging het snel met twee keer setwinst. In de derde set speelde wisselvalligheid Oranje opnieuw parten, maar de zege kwam nooit in gevaar. Aanvoerder Buijs was de topscorer van de ploeg met dertien punten.