Vijf nieuwe tentoonstellingen bij heropening Museum Peel en Maas

Print
Vijf nieuwe tentoonstellingen bij heropening Museum Peel en Maas

Kinderen tijdens een bezoek aan Museum Peel en Maas. Afbeelding: Museum Peel en Maas

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Museum Peel en Maas opent op maandag 9 juni haar deuren weer na de gedwongen sluiting door corona. Vijf nieuwe tentoonstellingen zijn vanaf dan te zien.

De eerste tentoonstelling gaat over de agrarische historie van Peel en Maas. Te zien zijn miniatuur landbouwwerktuigen en gereedschappen, gemaakt door de in 1999 overleden Thei Driessen uit Baarlo. Op de gerenoveerde zolder zijn vaste exposities ingericht over de tramlijnen die zo’n honderd jaar geleden door de gemeente liepen, mannen die als mijnwerker in Zuid-Limburg werkten en over de Limburgse beugelsport.

Timmerman en smid

Daarnaast is op de zolder een tentoonstelling over de beroepen timmerman en smid te bewonderen. Later dit jaar volgen nog twee exposities; over het naoorlogse boerenleven en de geschiedenis van de kerken in Peel en Maas.

Het museum in Helden is vanaf woensdag 9 juni weer te bezoeken. Reserveren van tevoren is verplicht en kan via de website.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen