Expositie beelden kunstenaar William Sweetlove in Kasteeltuinen Arcen geprolongeerd

Eén van de beelden van William Sweetlove. © Kasteeltuinen Arcen

De markante rode beelden van kunstenaar William Sweetlove geven het nieuwe seizoen bij Kasteeltuinen Arcen ook dit jaar extra kleur.

Marcel van Lier

Door de verlengde wintersluiting als gevolg van de coronamaatregelen voltrok de overgang naar de lente zich grotendeels achter gesloten deuren. De tuinen zijn het stadium van ontluiken al ruimschoots voorbij en staan in volle bloei. Vorig jaar resulteerde de lockdown in herontdekking én herwaardering van de natuur. Kasteeltuinen Arcen speelt hier op in door de natuurlijke pracht van het park nog meer centraal te stellen.

Gidsen vertellen tijdens gratis rondleidingen over de tuinen en de collectie. Met steun van Kickstart Cultuurfonds is er geïnvesteerd in een professioneel audiosysteem waardoor de rondleiding corona­proof georganiseerd kan worden.

Dit voorjaar zijn er 20.000 tulpen, ruim 35.000 viooltjes en 1.500 gemengde voorjaarsplantjes geplant. Binnenkort worden ze vervangen door zomerbloeiers. Daarnaast staan momenteel de rododendrons volop in bloei en zijn de eerste rozen uitgekomen.

De beeldenexpositie van de Belgische pop-up kunstenaar William Sweetlove is geprolongeerd. De spraakmakende rode plastic beelden refereren aan klimaatverandering en andere maatschappelijke ontwikkelingen van de afgelopen decennia en staan in complementair contrast tot de natuurlijke groene achtergrond. Ook is er volop ruimte voor florale evenementen zoals het Rozenfestijn en een bloemenexpositie in de herfst. In juli en augustus wordt opnieuw de mogelijkheid geboden om het park in de avonduren te bezoeken. Dat laatste is ook in oktober het geval tijdens een extra lange editie van het lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Ruim twee weken lang zien bezoekers bijzondere lichtkunst op verrassende plekken in de tuinen.

Met vooraf boeken van tickets, een routing door het park en andere maatregelen wil Kasteeltuinen Arcen ook dit seizoen een veilig dagje uit bieden. Uit eigen onderzoek kwam naar voren dat bezoekers hun verblijf vorig jaar als zeer veilig hebben ervaren. Het gemiddelde rapportcijfers was een 9,1.

Kasteeltuinen Arcen is dagelijks open van 10.00 uur tot 18.00 geopend. Het seizoen loopt door tot 7 november.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal