Beau ontploft tijdens discussie: ’Iedereen even zijn kop houden!’

Print
Beau ontploft tijdens discussie: ’Iedereen even zijn kop houden!’

Afbeelding: William Rutten

Prikken lijkt de uitweg uit de coronacrisis, maar lang niet iedereen is daartoe bereid. Beau van Erven Dorens besloot daarom het onderwerp aan te snijden in zijn talkshow en nodigde onder meer Jezus Leeft-lijstrekker Florens van der Spek uit die kwam uitleggen waarom hij juist geen vaccinatie wil. De discussie liep echter behoorlijk uit de hand...

Huisarts Matthijs van der Poel, acteur John Buijsman en presentator Karim Amghar, die de straat op zijn gegaan om mensen te helpen zich toch te laten vaccineren, schoven naast Florens van der Spek aan om te praten over de vaccinatiebereid. Al snel werd duidelijk dat de twee kampen het nooit met elkaar eens zouden worden. Als Beau het onderwerp probeert af te ronden, blijft Van der Spek echter vrolijk doorpraten. Iets wat bij Beau in het verkeerde keelgat schoot. „Iedereen even zijn kop houden!”, roept hij gefrustreerd boven de discussie uit.

Hoewel de gasten in eerste instantie nog met een lach op de uitval van Beau reageren, maakt de presentator meteen duidelijk dat het hem menens is. „Nee echt! Ik ben er helemaal klaar mee! Je kan wel blijven lachen, maar als ik je vraag om je mond te houden, moet je gewoon je mond een keer houden.”

Hoewel Beau’s uitbarsting effectief was, zijn de kijkers minder gecharmeerd. Zij raken op Twitter dan ook niet uitgepraat over hoe onbeschoft ze hem vinden. „Wat een eikel is die Beau! Beetje die jongen afblaffen omdat hij een andere mening heeft”, schrijft iemand. „Gast uitnodigen en dan afkappen alsof het een hond is omdat niemand hem onder tafel geluld krijgt, hele dikke fail”, reageert een ander. „Belachelijke manier van afkappen van Beau. ’Als ik je vraag je mond te houden moet je je mond houden. Tenzij je pro vaccinatie bent want dan mag je uren lullen. Nodig die jongen met bijbel dan niet uit joh!”, vindt een derde.

Overigens leek ook Beau door te hebben dat hij wellicht iets te fel was geweest. Later in de show bood hij alsnog zijn excuses aan voor zijn uitval.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen