Punt Welzijn vraagt aandacht voor jonge mantelzorgers tijdens Week van de Jonge Mantelzorger

Print
Punt Welzijn vraagt aandacht voor jonge mantelzorgers tijdens Week van de Jonge Mantelzorger

Afbeelding: MantelzorgNL

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

In Weert en Nederweert vraagt Punt Welzijn speciale aandacht voor jongeren tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger.

De week is van 1 tot en met 7 juni. Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is jonge mantelzorger. Zij groeien op met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Het opgroeien in deze situatie kan goed gaan en jongeren veel brengen. Ze leren verantwoordelijkheid te nemen en zijn vaak zelfstandiger dan leeftijdsgenoten zonder extra zorgtaken. Maar soms kan het ook lastig voor ze zijn om alle taken te combineren en hebben ze minder tijd voor school of voor eigen hobby’s. Of ze maken zich zorgen over hoe het thuis gaat.

Voor ondersteuning kunnen jonge mantelzorgers terecht bij Punt Welzijn. Ook organiseert Punt Welzijn voor jonge mantelzorgers tot 25 jaar ‘VIP-acties’. Wanneer de jongeren zich hiervoor aanmelden, maken ze iedere twee maanden kans op een leuke verrassing of verwenactiviteit en worden ze op de hoogte gehouden van dingen die voor hen nuttig kunnen zijn.

Speciaal voor de Week van de Jonge Mantelzorger heeft Punt Welzijn ook een actie. Bij aanmelding voor VIP-acties voor 7 juni ontvangen ze een cadeaubon. Wie een jonge mantelzorger kan hem of haar met toestemming aanmelden op de website. Meer informatie is verkrijgbaar bij Punt Welzijn op telefoonnummer: 0495-697900 of door ee mail te sturen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen