Fortuna Museum krijgt uniek aquarel van kunstenaar Guus van Eck cadeau van Wil Dols

Print
Fortuna Museum krijgt uniek aquarel van kunstenaar Guus van Eck cadeau van Wil Dols

Afbeelding: Fortuna Museum Facebook

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Het Fortuna Museum heeft een uniek aquarel van de bekende kunstenaar Guus van Eck gekregen.

Van Eck maakte een tekening van het stadion van Fortuna Sittard toen het in november 1999 in gebruik werd genomen. De impressie geeft een beeld van de locatie. Van deze originele afbeelding bestaan slechts vier stuks. Ze zijn destijds geschonken aan de vier bestuursleden van de club, die samen in een aparte commissie de plannen en de bouw hebben begeleid.

Lees ook: Wegdromen bij herinneringen aan Fortuna in voetbalmuseum

Wil Dols is een van de vier commissieleden en voormalig lid Raad van Toezicht Fortuna Sittard. Hij had de aquarel in zijn bezit en heeft deze geschonken aan het Fortuna Museum.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen