Driemaal scheepsrecht voor Sonny Colbrelli in Dauphiné

Ritwinnaar Sonny Colbrelli. 

Ritwinnaar Sonny Colbrelli. © Hollandse Hoogte / BELGA sport Hollandse Hoogte / BELGA sport

De derde etappe in het Critérium du Dauphiné is dinsdag gewonnen door Sonny Colbrelli. De Italiaan van Bahrain-Victorious was de sterkste in een sprint bergop.

redactieBron: De Telegraaf

Fabio Jakobsen had vooraf gespeculeerd dat hij zich tijdens deze etappe weer eens wilde mengen in de strijd om de ritzege. Qua parcours was het op voorhand de enige rit waarin dat zou kunnen. Dan moest hij alleen wel de zwaardere openingsfase doorkomen. Doordat er met Omar Goldstein en Loic Vliegen slechts twee man wegreden, was het goed te doen voor de Nederlander om in het peloton tot in de finale te komen.

Lang was het een hele matte etappe, maar na een valpartij met onder anderen de Franse outsider Guillaime Martin schoot het peloton in gang. In vliegende vaart reed het peloton naar de laatste kilometers, waarin het parcours steeds op en af liep. De laatste kilometers liepen lichtjes bergop, waarin Jakobsen toch niet meer te zien was.

De man die boven kwam drijven in de laatste honderden meters, die steeds steiler omhoog liepen, was Colbrelli. De voorbije twee dagen was hij ook al de sterkste sprinter, maar toen reed er steeds een vluchter vooruit. Dit keer waren aanvallers Vliegen en Goldstein allang ingerekend. Wilco Kelderman kwam als vijfde over de streep.

Lukas Pöstlberger blijft de leider in het klassement, waarin Colbrelli nu -op twee seconden- twee staat. Steven Kruijswijk is de beste Nederlander in de rangschikking, op de tiende plek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee