Groep zorgt voor overlast in Griendpark Maastricht: politie grijpt in

 © AS Media

De politie heeft dinsdagavond een groep mensen weggestuurd in het Griendpark in Maastricht.

Redactie

Volgens een politiewoordvoerder zorgde de groep voor overlast. Met een megafoon werd de menigte opgeroepen te vertrekken. De ontruiming van het park is volgens de politie ‘rustig verlopen’. Meer details kon de woordvoerder van de politie-eenheid Limburg dinsdagavond niet geven.

Lees ook: Te druk in Griendpark Maastricht: politie grijpt opnieuw in

Ook vrijdag- en zondagavond werd het Griendpark in Maastricht ontruimd. Beide avonden was het te druk in het park aan de Maas, waardoor de coronamaatregelen niet meer konden worden opgevolgd. Vrijdagavond werd bij de ontruiming ook geweld gebruikt tegen de politie. Agenten werden belaagd, geduwd en kregen stenen en glas naar zich toe gegooid. Hierop werden vier mannen en een vrouw aangehouden. Zij namen deel aan de ongeregeldheden, konden zich niet legitimeren of maakten zich schuldig aan openbaar dronkenschap. Zondagavond verliep de ontruiming van het park volgens de politie ‘iets minder gewelddadig’ en werden er geen aanhoudingen verricht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal