Wolfsburg presenteert Van Bommel officieel als nieuwe trainer

Print
Wolfsburg presenteert Van Bommel officieel als nieuwe trainer

Afbeelding: Hollandse Hoogte/ANP

Maasbracht -

VfL Wolfsburg heeft Mark van Bommel officieel gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach. De oud-profvoetballer tekent zoals verwacht een contract voor twee seizoenen bij de Duitse club.

Zoals al bekend was neemt Van Bommel voormalig Fortuna-coach Kevin Hofland, die een verleden heeft als speler van Wolfsburg, als assistent mee. Oud-speler Michael Frontzeck, video-analist Alex Abresch en jeugdtrainer Vincent Heilmann maken de staf compleet.

Uitdaging

Met zijn entree bij fabrieksclub Wolfsburg keert Van Bommel na iets meer dan tien jaar terug in de Bundesliga. Tussen 2006 en 2011 kende de Limburger een succesvolle periode bij Bayern München. „Dat ik als trainer in de Bundesliga mag werken, de competitie waarin ik zo lang gespeeld heb, is voor mij een grote eer en een uitdaging”, reageert Van Bommel via de clubkanalen op zijn aanstelling. „We hebben intensief met Mark van Bommel gesproken en in die gesprekken werd het beeld bevestigd dat hij perfect bij onze filosofie past”, klinkt het uit de mond van Jörg Schmadtke, manager bij Wolfsburg.

Van Bommel treft in Duitsland aanvalsleider Wout Weghorst. De club eindigde afgelopen seizoen als vierde en plaatste zich voor de Champions League. De officiële perspresentatie van de gewezen PSV-trainer laat nog even op zich wachten en staat gepland voor eind juni.

Lees ook: Waarom de keuze van Mark van Bommel voor VfL Wolfsburg een heel gevaarlijke is