Voetbalicoon David Beckham stapt na cannabis en games ook in auto’s

Print
Voetbalicoon David Beckham stapt na cannabis en games ook in auto’s

David Beckham. Afbeelding: AFP

Voormalig topvoetballer David Beckham heeft een belang van 10 procent genomen in Lunaz, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde onderneming die auto’s restaureert en elektrificeert.

Het is niet de eerste investering van de oud-aanvoerder van het Engelse elftal. Eerder stak hij al geld in bedrijven die actief zijn op het gebied van e-sports, cannabis en nu dus ook in auto’s.

Beckham investeert via zijn investeringsvehikel DB Ventures. De waarde van de deal met Lunaz werd niet bekendgemaakt. Beckham voelde zich tot het bedrijf aangetrokken door het werk dat ze verrichten om enkele van de mooiste klassieke auto’s te restaureren en ze ook te elektrificeren, zei Beckham in een verklaring. Dan gaat het van een klassieke Rolls-Royce tot een Jaguar en van een Range Rover tot een Bentley. Lunaz werd in 2018 opgericht door David Lorenz.

Beckham werd vorig jaar mede-eigenaar van de in Londen gevestigde virtuele sportacademie Guild Esports. Hij is ook mede-eigenaar van de Amerikaanse voetbalclub Inter Miami en heeft een belang van bijna 5 procent in Cellular Goods, dat huidverzorgings- en atletische herstelproducten maakt op basis van biosynthetische cannabinoïden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen