Sms-stemmers Songfestival krijgen geld terug

Print
Sms-stemmers Songfestival krijgen geld terug

Afbeelding: ANP

Alle mensen die tijdens het Eurovisie Songfestival tevergeefs geprobeerd hebben om per sms te stemmen, krijgen hun geld terug. Dat laat een woordvoerder van telecomprovider T-Mobile desgevraagd aan het ANP weten.

Honderden mensen kregen na de finale van het songfestival een bericht dat hun stem niet was meegeteld omdat deze te laat binnen was, terwijl zij wel op tijd hadden gestemd. Volgens de European Broadcasting Union (EBU), de koepel die het songfestival organiseert, lag het probleem bij de Nederlandse tak van T-Mobile.

T-Mobile weet nog altijd niet wat de oorzaak is. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan maar het systeem laat geen aanleiding zien, zegt de woordvoerder. Omdat het bedrijf niet langer wil wachten is besloten om het geld terug te storten van alle te laat uitgebracht stemmen. Het telecombedrijf wil niet zeggen hoeveel mensen hun geld terugkrijgen.

Geldige uitslag

De EBU liet eerder al weten de Nederlandse stemproblemen te betreuren, maar zei ook dat de uitslag desondanks geldig is. Alle stemmen die wel zijn binnengekomen waren gecontroleerd. Een eventuele wijziging in de Nederlandse publiekspunten zou bovendien geen andere winnaar hebben opgeleverd.

De Italiaanse band Måneskin won het songfestival met 25 punten voorsprong op de nummer twee, Barbara Pravi uit Frankrijk. Voor de uitslag van het songfestival tellen de stemmen 50 procent, het andere deel wordt bepaald door de internationale vakjury’s.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen