Dier van de week: cochin haantje Pardoes zoekt nieuwe kippenvriendinnen

Print
Dier van de week: cochin haantje Pardoes zoekt nieuwe kippenvriendinnen

Pardoes. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Deze week is dat een dier met de sprookjesachtige naam: haantje Pardoes.

Wie is Pardoes?

„Pardoes is een jong cochin haantje dat zomaar bij iemand in de tuin werd gevonden. Reden voor de dierenambulance om hem op te halen en naar het dierenbeschermingscentrum te brengen. Zijn baas is hem niet komen ophalen en daarom hopen wij een goed thuis met een aantal leuke kippenvriendinnen voor Pardoes te vinden.”

Wat is kenmerkend voor een cochin haan?

„Een cochin kipje is het best te vergelijken met een bolletje wol op pootjes. Ze hebben enorm veel veren, ook op hun poten. Hierdoor beschadigen ze de tuin een stuk minder tijdens het scharrelen. Door hun bevederde poten is het aan te raden dat ze beschut kunnen zitten in geval van extreem slecht weer.”

Hoe is het karakter van Pardoes?

Hij weet heel goed hoe een haan zich hoort te gedragen. Hij kraait regelmatig en bekijkt ons met argusogen. We weten zeker dat hij zijn toekomstige kippenvriendinnen goed zal verzorgen en zal beschermen. We verwachten niet dat Pardoes ooit een heel tam en aanhankelijk haantje zal worden richting mensen.”

Zoek jij een knap haantje om je dames gezelschap te houden? Neem voor meer informatie over Pardoes contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen