Tom Dumoulin op NK twee keer in actie

Print
Tom Dumoulin op NK twee keer in actie

Tom Dumoulin als tijdrijder. Afbeelding: Hollandse Hoogte / Buitenlandse bureaus Hollandse Hoogte / Buitenlandse

Maastricht / Itteren -

Tom Dumoulin komt half juni op het NK wielrennen in Emmen twee keer in actie.

De Limburger van Jumbo-Visma maakt zondag na bijna een half jaar zijn rentree in het peloton in de Ronde van Zwitserland en rijdt daarna nog het NK tijdrijden en NK op de weg in voorbereiding op de Spelen van Tokio, waar Dumoulin ook in beide disciplines zal starten.

Jos van Emden, de winnaar van het NK van 2019, ontbreekt. De tijdritspecialist van Jumbo-Visma liep bij een zware valpartij in de vijftiende etappe van de Ronde van Italië vijf gebroken ribben en een longkneuzing op.

Bij de vrouwen staan Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten op de startlijst van het NK tijdrijden. De twee zijn ook geselecteerd voor de tijdrit op de Olympische Spelen van Tokio.

Van Vleuten is de titelverdedigster. Ze werd in 2019 voor de vierde keer Nederlands kampioen tijdrijden. In 2020 ging het NK tijdrijden niet door vanwege de coronapandemie. Van der Breggen, die de titel een keer won in 2015, is de regerend wereldkampioene in het tijdrijden en op de weg.

Ook Ellen van Dijk staat op de deelnemerslijst. De wielrenster van Trek-Segafredo werd niet geselecteerd voor de Spelen door bondscoach Loes Gunnewijk. Van Dijk deed mee aan de Spelen van 2016 en 2012 en won vier keer de Nederlandse titel in het tijdrijden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee