België kan niet winnen van Grieken van bondscoach Van ‘t Schip

De Belgische spits Lukaku ruziet met de Griek Tzavellas. © Hollandse Hoogte / AFP

De Belgische voetballers hebben in de aanloop naar het EK voetbal de oefenwedstrijd tegen Griekenland niet kunnen winnen. In het Koning Boudewijnstadion in Brussel bleven de Rode Duivels van bondscoach Roberto Martinez op 1-1 steken tegen de Grieken van bondscoach John van ‘t Schip.

redactie

Thorgan Hazard had de score geopend in de 20ste minuut. De speler van Borussia Dortmund zette zelf een combinatie op met Yannick Carrasco en schoot binnen. Hazard was ook dicht bij de 2-0, maar zijn schot belandde op de paal.

In de tweede helft kwamen de Grieken op 1-1. Uit een vrije trap kopte Kyriakos Papadopoulos op de paal en was het Giorgos Tzavellas die de gelijkmaker binnenschoot uit de rebound.

België stuit in de groepsfase van het EK op Rusland (12 juni), Denemarken (17 juni) en Finland (21 juni). België oefent nog zondag tegen vicewereldkampioen Kroatië. De Griekse voetballers hebben zich niet geplaatst voor het EK, maar zijn onder Van ‘t Schip wel aan een goede reeks bezig.

VVV-spits Georgios Giakoumakis zat niet bij de selectie. Hij is op Kreta, waar zijn vrouw op het punt staat te bevallen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal