Gemeente Weert verhoogt bedrag startersleningen

Print
Gemeente Weert verhoogt bedrag startersleningen

Afbeelding: archief De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Sinds 2007 is het voor starters mogelijk om een steun in de rug te krijgen voor de aankoop van de eerste woning in de gemeente Weert.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 2 juni besloten om het bedrag voor de aankoop van de eerste woning, waarbij een starterslening kan worden aangevraagd, te verhogen naar 245.000 euro.

Lees ook: Nederweert verhoogt startersleningen voor woning met 20.000 euro

Wethouder Wendy van Eijk: „De woningmarkt is op dit moment moeilijk voor starters. Deze situatie is al een tijdje zo. De gemeente Weert biedt sinds 2007 startersleningen aan. Met deze regeling kunnen koopstarters een steun in de rug krijgen bij de aankoop van de eerste woning. Dit stimuleert ook de doorstoom vanuit een huurwoning naar een eigen koopwoning. Het maximale koopbedrag voor een starterslening startte in 2007 met 170.000 euro. Na tussentijdse verhoging is dit bedrag in 2020 vastgesteld op 225.000 euro. Om voldoende aanbod bereikbaar te houden voor starters, is het bedrag nu opgehoogd naar 245.000 euro. Met het verhogen van dit bedrag wordt de slagingskans voor starters iets vergroot.’

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Weert.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen