Ingeënte reizigers welkom in Frankrijk

Print
Ingeënte reizigers welkom in Frankrijk

Frankrijk laat reizigers uit andere landen van de Europese Unie vanaf 9 juni toe als ze zijn ingeënt met een van de vier in Europa goedgekeurde coronavaccins. Afbeelding: ANP

Frankrijk laat reizigers uit andere landen van de Europese Unie vanaf 9 juni toe als ze zijn ingeënt met een van de vier in Europa goedgekeurde coronavaccins. Dit heeft de staatssecretaris voor Toerisme, Jean-Baptiste Lemoyne, tegenover de nieuwszender BFMTV bevestigd.

Het is niet nodig ook een negatieve coronatest te tonen als men volledig gevaccineerd is met middelen van AstraZeneca, Janssen (Johnson&Johnson), Moderna of Pfizer. Maar andere reizigers, zoals die vanuit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, moeten wel een negatieve test laten zien.

Lees ook: Reisadvies van geel ineens weer naar oranje? Vrees voor nieuwe knipperlichtzomer

Frankrijk gaat 9 juni de grenzen verder openen en daarvoor wordt net als in andere landen een beoordelingssysteem ingevoerd waar landen kleuren van een stoplicht krijgen. Die moeten aangeven in welke mate ze nog door het coronavirus geplaagd worden. De beperkingen voor het inreizen zijn dan net als in ons land afhankelijk van de groene, oranje of rode kleur waarmee het land van herkomst is aangemerkt.