Appartementen beschikbaar bij Villa Casimir in Roermond

Print
Appartementen beschikbaar bij Villa Casimir in Roermond

Villa Casimir is gehuisvest in een monumentaal pand Afbeelding: Stepping Stones

Wie door het centrum van Roermond rijdt, kan onmogelijk om Villa Casimir heen. Een prachtige zorgvilla in een rijksmonumentaal pand. De villa heeft 18 appartementen en fijne gezamenlijke ruimtes waar een huiselijke sfeer hangt. Tijdens de verbouwing zijn unieke karakteristieke elementen bewaard gebleven zoals hoge ramen, houten balken, openslaande deuren en glas-in-lood ramen. Dat is dus eigentijds wonen met een historische twist.

Samen oud worden

De zorgvilla is iets meer dan een half jaar geleden geopend. Inmiddels hebben 11 bewoners hun intrek genomen in het rijksmonumentale pand. Onder hen ook één echtpaar. Locatiemanager Willeke van der Vorst: “Het echtpaar dat hier is komen wonen heeft de wens om samen oud te worden in hun eigen stad Roermond. Zelfstandig wonen was geen optie meer, hoe mooi is het dat deze wens nu bij Villa Casimir in vervulling gaat. En voor meneer ook nog eens een bekende plek. Hij kwam hier vroeger voor zijn werk.”

Belevingsgerichte zorg

Villa Casimir is onderdeel van Stepping Stones, een organisatie met zorgvilla’s door het hele land waar ouderen met dementie een fijne, waardige en liefdevolle plek vinden om te wonen. Belevingsgerichte zorg en welzijn staan centraal in het dagelijks leven op locatie. Willeke vertelt: “We verdiepen ons in het leven van de bewoner en bekijken bijvoorbeeld samen fotoboeken. Dit geeft een duidelijk beeld van hoe iemand is en wat iemand echt nodig heeft. Zo kan zorg, welzijn en aandacht goed worden afgestemd op iemands persoonlijke behoeften. En dat is wat bij ouderen met geheugenproblematiek zeer belangrijk is.”

Appartementen beschikbaar bij Villa Casimir in Roermond
Huiselijke sfeer in de zorgvilla Foto: Stepping Stones

Persoonlijke aandacht

Bij Villa Casimir draait het om persoonlijke aandacht, de bewoners staan centraal. Locatiemanager Willeke van der Vorst legt uit hoe dat werkt: “We komen eerst bij de mensen thuis en kijken wat ze thuis prettig vonden om te doen. We bespreken de gewoontes en rituelen. Zo zijn er bewoners die ’s ochtends niet willen ontbijten, die tijdens de lunch graag apart willen zitten of die op een specifiek moment van de dag gedoucht willen worden. Ook hebben we bewoners die ’s middags geen koffie willen maar een wijntje. Dat kan bij ons, we bieden zorg op maat. Dit doen we ook met activiteiten. Wil iemand wandelen, dan gaan we wandelen. Onlangs hebben we zelfs een draaiorgel in onze tuin gehad omdat één van de bewoners hier van houdt. Het was een succes.”

Limburgse gezelligheid

“Mensen die hier komen geven aan dat ze het gezellig vinden in de zorgvilla en dat er een huiselijke sfeer hangt. Dit komt ook doordat we een kleinschalige locatie zijn voor maximaal 18 bewoners. Bij ons staat de Limburgse gezelligheid hoog in het vaandel. We eten regelmatig een Limburgse vlaai en bewoners die dialect spreken kunnen dit blijven doen. Al onze medewerkers kunnen dit verstaan. We hebben een vaste club medewerkers waardoor de bewoners altijd een vertrouwd gezicht zien”, vertelt de locatiemanager van Villa Casimir enthousiast.

Appartementen beschikbaar bij Villa Casimir in Roermond
Locatiemanager Willeke van der Vorst Foto: Stepping Stones

Sfeer proeven?

Een nieuw thuis kiezen kan best een lastige zoektocht zijn. Stepping Stones helpt u daar graag bij, door vragen te beantwoorden en persoonlijk advies te geven. En misschien nog wel belangrijker: door sfeer te laten proeven en te luisteren naar uw verhaal. U bent van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar, waarvan één voor een echtpaar. Uiteraard treffen wij voorzorgsmaatregelen zodat u veilig kunt bezichtigen ten tijde van corona.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via onze website, telefoonnummer 085 - 808 7010 of e-mailadres info@steppingstones.nl. U kunt ook direct contact opnemen met locatiemanager Willeke van der Vorst van Villa Casimir via 06 - 82 74 44 84 of willeke.vandervorst@steppingstones.nl.