Red Bull voert het veld aan op eerste dag in Baku, problemen voor Mercedes

Print
Red Bull voert het veld aan op eerste dag in Baku, problemen voor Mercedes

Niet Max Verstappen maar Sergio Pérez ging in de tweede vrije training in Baku met de snelste tijd aan de haal. De Mexicaan was met een 1.42.115 een tiende sneller dan zijn Limburgse teamgenoot.

Net als in de eerste training waren het opnieuw Red Bull en Ferrari die het veld aanvoerden. Carlos Sainz was dit keer de snelste van de stal uit Maranello (1.42.243). Charles Leclerc noteerde een vierde rondetijd (1.42.436). De Monegask reed die rondetijd op de mediumband waar de rest op zacht stond.

Dramatisch

Mercedes zal de eerste dag in Baku heel snel willen vergeten. In de eerste vrije training kwamen de zilverpijlen niet verder dan een zevende en tiende plek. Vrije training twee verliep nog een stukje dramatischer. Lewis Hamilton kwam niet verder dan de elfde tijd en moet ruim een seconde toegeven op Perez. Valtteri Bottas werd slechts zestiende op ruim twee seconden achterstand.

Al vroeg in de training waren er problemen voor Nicolas Latifi. De Canadees kreeg te kempen met een oververhitte motor waardoor zijn auto er ineens mee ophield. Hij was veroordeeld tot een ritje terug naar de paddock per golfkar.