Video: Brandweer redt parkiet uit kerktoren

Print

Brandweer redt parkiet uit kerktoren. Video: Track’88

Kerkrade / Eygelshoven -

De brandweer heeft vrijdagmiddag in Kerkrade een niet alledaagse reddingsactie uitgevoerd: een parkiet werd uit een kerktoren gered.

Bewoners van de Kerkstraat in Spekholzerheide zagen het beestje vastzitten in een net aan de kerktoren van de Sint-Martinuskerk en lieten het er niet bij zitten.

Na ampel beraad werd de brandweer ingeschakeld. Brandweerlieden zetten een ladderwagen in en konden de parkiet uit zijn benarde situatie bevrijden.

De vogel kon daarna zijn weg vervolgen. De bewoners wisten de inzet van de brandweer te waarderen. Ze applaudisseerden luid na de geslaagde reddingsactie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen