Kerkraadse Emma Kok (13) wint finale van The Voice Kids

Print
Kerkraadse Emma Kok (13) wint finale van The Voice Kids

Emma, winnares van The Voice Kids. Afbeelding: RTL

Kerkrade / Eygelshoven -

Emma Kok uit Kerkrade heeft vrijdagavond het tiende seizoen van talentenjacht The Voice Kids gewonnen.

De dertienjarige Emma, die de afgelopen tijd werd gecoacht door Ali B, liet Soufiane (team Sanne), Marc Floor (team Snelle) en Faela (team Ilse) achter zich.

Lees ook: Emma van The Voice Kids uit Kerkrade is niet het enige talent in het gezin: ‘Wij zijn nooit jaloers op elkaar’

Tijdens de blind auditions van het RTL-programma gooide Emma meteen al hoge ogen met haar versie van Warrior van Demi Levato. Ali B noemde haar optreden toen ‘magisch’ en Emma een ‘kleine heldin’. Ook in de finale, die in april al is opgenomen, was hij lyrisch over zijn pupil: “Ik ben helemaal verliefd.” De uitslag werd vrijdagavond bekendgemaakt in de talkshow Beau.

Lees ook: Emma (13) blaast ‘Voice-coaches’ weg met optreden, jongste telg familie Kok maakt indruk

Emma maakte niet alleen met haar optredens tijdens The Voice Kids grote indruk, maar ook met de open en nuchtere manier waarop ze daar vertelde dat ze is gediagnosticeerd met gastroparese (maagverlamming), waardoor ze sondevoeding krijgt. Haar auditienummer Warrior was voor haar de vertaling van de dagelijkse worsteling daarmee.

De Kerkraadse wint een studiebeurs van 25.000 euro.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen