Max Verstappen crasht in laatste vrije training

Print
Max Verstappen crasht in laatste vrije training

Afbeelding: F1

Max Verstappen is in de derde vrije training gecrasht. De Limburger parkeerde zijn bolide met nog ruim een half uur te gaan in de muur.

Verstappen miste zijn rempunt waardoor hij met de rechtervoorkant vrij hard in de muur terecht kwam van bocht 15. De schade aan de wielophanging is behoorlijk, waardoor het voor de Red Bull-monteurs een race tegen de klok wordt om de auto tijdig klaar te krijgen voor de kwalificatie. De sessie begint om 14:00 uur Nederlandse tijd.

Lees ook: Dit verdiende Max Verstappen het afgelopen jaar: Limburger voor het eerst in lijst van 50 best betaalde sporters ter wereld

Hamilton derde

Na de code rood van Verstappen ging de training verder en daarin was Pierre Gasly verrassend de snelste. Hij noteerde in zijn Alpha Tauri een 1.42.251. Verstappens teamgenoot Sergio Peréz zat daar ruim drietienden achter en werd tweede. Lewis Hamilton ging een stuk beter dan op de eerste dag. Hij liet een derde rondetijd noteren 0.446 achter Gasly. Kleine kanttekening daarbij is dat de Brit die tijd reed door een extreem snelle laatste sector waarin hij onbedoeld een ‘tow’ kreeg van Perez. De beiden Ferrari’s werden vier en vijf terwijl Valtteri Bottas niet verder kwam dan een dertiende plaats.