Leclerc pakt pole in bizarre kwalificatie met vier rode vlaggen, Verstappen derde: ‘Shitzooi!’

Print
Leclerc pakt pole in bizarre kwalificatie met vier rode vlaggen, Verstappen derde: ‘Shitzooi!’

Charles Leclerc start de Grand Prix van Azerbeidzjan vanaf pole. De Fransman was het snelste in een kwalificatie die bol stond van de rode vlaggen. Verstappen kwam niet verder dan een derde rondetijd.

Max Verstappen was nog bezig aan een snelle ronde aan het einde van de kwalificatie, maar net als in Monaco werd de sessie met nog een minuutje te gaan afgebroken door de zoveelste rode vlag situatie. Dit keer was het Yuki Tsunoda die de neus van zijn Alpha Tauri in de muur boorde. De pole ging daardoor net als in het Prinsdom naar Leclerc. Tweede was verrassend Lewis Hamilton. Naast Verstappen op de tweede rij staat Pierre Gasly.

Shit!

Verstappen is al het hele weekend snel en had zich de kwalificatie iets anders voorgesteld. Hij kon dan ook niet tevreden zijn met de derde startplaats. „Het was een stomme kwalificatie. Het was echt een shitzooi met al die crashes. Maar goed, dat kan gebeuren op een stratencircuit. We hebben een prima auto en zijn goed op de banden. Hopelijk kunnen we morgen in de race wat goedmaken.”

Al in het eerste gedeelte van de kwalificatie werd de sessie twee keer stilgelegd door crashes van Lance Stroll en Antonio Giovinazzi. Beiden kwamen in aanraking met de muur in bocht 15, dezelfde als waar onder andere Verstappen in de derde vrije training en Charles Leclerc in de tweede hun auto parkeerden. In Q2 was het Daniel Ricciardo die voor een rode vlag zorgde. De kwalificatie kwam vroegtijdig tot een einde door de vierde crash van de sessie, die van Yuki Tsunoda.