Taxus Taxi rijdt ook weer door Leudal

Taxus Taxi rijdt ook weer door Leudal

Taxushaag. Afbeelding: Website gemeente Leudal

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort -

De Taxus Taxi is sinds 25 mei weer aan het rijden. Ook in de gemeente Leudal wordt taxussnoeisel ingezameld voor de strijd tegen kanker.

Op afspraak via taxustaxi.nl wordt het snoeisel gratis aan huis opgehaald vanaf een hoeveelheid van vijftien kilo. De kwaliteit van het snoeisel erg belangrijk is, omdat de stof taxol bij de behandeling van kankerpatiënten wordt gebruikt.

Taxol zit vooral in jonge scheuten van de taxushaag. Het snoeisel moet bovendien schoon zijn. Tassen en zeilen om het op te vangen, zijn gratis verkrijgbaar bij onder meer de Boerenbond en Welkoop.

Wie wil deelnemen aan deze actie, kan online een afspraak inplannen via taxustaxi.nl. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Leudal.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen