Taxus Taxi rijdt ook weer door Leudal

Taxus Taxi rijdt ook weer door Leudal

Taxushaag. Afbeelding: Website gemeente Leudal

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort -

De Taxus Taxi is sinds 25 mei weer aan het rijden. Ook in de gemeente Leudal wordt taxussnoeisel ingezameld voor de strijd tegen kanker.

Op afspraak via taxustaxi.nl wordt het snoeisel gratis aan huis opgehaald vanaf een hoeveelheid van vijftien kilo. De kwaliteit van het snoeisel erg belangrijk is, omdat de stof taxol bij de behandeling van kankerpatiënten wordt gebruikt.

Taxol zit vooral in jonge scheuten van de taxushaag. Het snoeisel moet bovendien schoon zijn. Tassen en zeilen om het op te vangen, zijn gratis verkrijgbaar bij onder meer de Boerenbond en Welkoop.

Wie wil deelnemen aan deze actie, kan online een afspraak inplannen via taxustaxi.nl. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Leudal.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee