Hugo Luijten uit Heel grijpt naast Gouden Strop, maar wint de Zilveren

Print
Hugo Luijten uit Heel grijpt naast Gouden Strop, maar wint de Zilveren

Hugo Luijten. Afbeelding: Jan Paul Kuit

Heel -

Schrijver Hugo Luijten (51) uit Heel heeft zaterdagmiddag de Zilveren Strop gewonnen, de jaarlijkse prijs voor het beste spannende korte verhaal. ‘Handbagage’ heet zijn inzending.

Voor de Gouden Strop was hij ook genomineerd met zijn boek ‘Undercover, alles of niks’, gebaseerd op de populaire Netflix-serie Undercover, maar die trofee ging aan zijn neus voorbij. Bernice Berkleef won de prijs voor de beste spannende roman voor ‘Bloedsteen’.

Lees ook: Thrillerschrijver Hugo Luijten uit Heel genomineerd voor Zilveren en Gouden Strop: ‘Niks mooier dan verhalen vertellen’

De Gouden Strop is een literatuurprijs die in 1986 is ingesteld door het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs. Er waren dit jaar tachtig inzendingen. Luijten werkt al aan een tweede boek rond Undercoveragent Bob Lemmens. ‘Undercover, ramkraak’, komt in september uit en speelt in de regio Born, Nieuwstadt, Grevenbicht en het Duitse en Belgische grensgebied.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen