Minderjarig slachtoffer steekpartij Albert Heijn Hoogkerk overleden, verdachte aangehouden

Print
Minderjarig slachtoffer steekpartij Albert Heijn Hoogkerk overleden, verdachte aangehouden

Afbeelding: RICK TEN CATE / PRONEWS

Het slachtoffer dat zondagmiddag bij een steekpartij bij de Albert Heijn in Hoogkerk zwaargewond raakte, is overleden. Dat heeft een woordvoerder van de politie bekendgemaakt.

De minderjarige jongen is lange tijd gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Traumahelikopter

Om het ambulancepersoneel ter plekke te ondersteunen werd een traumahelikopter opgeroepen. Wat er zich precies heeft afgespeeld is op dit moment nog niet bekend.

Politiewoordvoerder Thijs Damstra van de eenheid Noord-Nederland laat weten dat het onderzoek in volle gang is. „,Om 14.50 uur kwam de melding van een ernstig steekincident. We gaan nu uit van één verdachte. Het onderzoek gaat nog wel enige uren duren.”, aldus Damstra.

’Meerdere keren gestoken’

Nabijgelegen winkels zijn gesloten en gaan zondag ook niet meer open. Rond het moment van het incident waren er vele mensen in de buurt. „Ik zag het vanaf anderhalve meter. Ik zag dat een jongen meerdere keren gestoken was bij de supermarkt”, aldus een geschrokken getuige. „Het zag er heftig uit. Er kwamen veel mensen de straat op.”