Video: Brand bij afvalverwerkingsbedrijf in Roermond zorgt voor flinke rookontwikkeling

Print

Roermond grote brand afvalverwerkingsbedrijf . Video: Orange Media

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

In de nacht van zondag op maandag heeft er een brand gewoed in een afvalverwerkingsbedrijf in Roermond.

De brand brak even na half twee uit bij het bedrijf aan de Produktieweg. Bij aankomst schaalde de brandweer meteen op. De brand woedde in een open loods, gemaakt van stalen spanten en beplating met hierin ongeveer 200 kub afval. Er was niemand aanwezig bij het bedrijf.

Vier bluswagens, een hoogwerker en een waterwagen zijn ingezet om de brand te bestrijden. Er ontstond veel rook die richting de dorpen Melick en Herkenbosch trok. Er zijn door de brandweer metingen verricht, maar er werd geen acuut gevaar voor de volksgezondheid gemeten. Er raakte niemand gewond. Even voor half vijf was de brand onder controle, maar het nablussen zou nog enkele uren duren.

De oorzaak van de brand is onbekend.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen