Nieuwe stichting Actie Voor Hoop vervangt de Samenloop voor Hoop in Sittard-Geleen

Print
Nieuwe stichting Actie Voor Hoop vervangt de Samenloop voor Hoop in Sittard-Geleen

Bestuursleden (vlnr) Jan Dols, Roy Zelissen, Bernd Oldenbeuving, Marion Voncken en Michel van Dijke. Afbeelding: stichting Actie Voor Hoop

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De vervanger van de Samenloop voor Hoop in Sittard-Geleen is bekend. Het evenement zal volgend jaar met Pinksteren onder een nieuwe stichting met een nieuwe naam ‘Actie Voor Hoop’ plaatsvinden.

Onlangs maakte KWF bekend te stoppen met de Samenloop voor Hoop. „Dit tot diepe teleurstelling van bestuursleden die een samenloop wilden organiseren. Toch is er besloten een eigen 24 uurs wandelevent op touw te zetten”, aldus het bestuur.

Stichting Actie voor Hoop zal de estafetteloop niet, zoals afgelopen jaar was gepland, in het Burgemeester Damenpark, maar in het centrum van Geleen organiseren. „We gaan geld werven ten behoeve van het genezen en onderzoeken van kanker”, aldus voorzitter Jan Dols. Anders dan voorheen kunnen er door het hele jaar individuele acties worden georganiseerd. Het Hoophuis in het centrum van Geleen blijft een ontmoetingsplek waar diverse acties worden georganiseerd en waar ook zelfgemaakte spullen worden verkocht. De totale opbrengst wordt verdeeld onder verschillende regionale projecten verwant aan kanker.

Voor meer info: www.actievoorhoop.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee