Website gemeente Meerssen niet goed bereikbaar met Apple iPhone en iPad

 © Hollandse Hoogte / PA Media

Meerssen -

Wie met een Apple iPhone of iPad de website van de gemeente Meerssen bezoekt, ontvangt mogelijk een beveiligingswaarschuwing.

Redactie

Dat meldt de gemeente Meerssen. Sinds de laatste update van Apple software (OS 14.6, red.) krijgen veel bezoekers de boodschap ‘Safari kan de pagina niet openen, omdat er geen veilige serververbinding mogelijk is’ voorgeschoteld.

Onterecht, meent de woordvoerder. „Het lijkt het alsof onze website niet veilig is. Deze boodschap is echter niet juist. Onze website is gewoon veilig! Er is echter een technisch probleem in de communicatie tussen onze website en Apple.”

Er wordt momenteel gewerkt aan een oplossing. „Omdat er voor de oplossing verschillende leveranciers aan zet zijn, duurt dat iets langer. We verwachten dat het probleem in week 24 is opgelost.” Dat is de week van maandag 14 juni.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal