VVV-helden uit dreamteam halen herinneringen op aan ‘voetbaldroomzomer’ van 1976

Print
VVV-helden uit dreamteam halen herinneringen op aan ‘voetbaldroomzomer’ van 1976

Ger van Rosmalen in actie voor FC VVV. Afbeelding: archief De Limburger

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Zondag 13 juni, de datum waarop VVV exact 45 jaar geleden de meest memorabele wedstrijd uit de clubhistorie speelde, verschijnt het boek De Voetbaldroomzomer van FC VVV in 1976.

FC VVV, zoals de club toen heette, promoveerde op 13 juni 1976 op de Wageningse Berg naar de eredivisie. Liefst 10.000 VVV-fans waren er getuige van, zo’n 30.000 mensen vierden in de Venlose binnenstad een midzomercarnaval. Later die zomer oefenden de Venlonaren tegen het Barcelona van Cruyff en Neeskens en werd PSV in een van de eerste wedstrijden van de nieuwe competitie geklopt met 2-0. Over deze bijzondere periode is het boek De Voetbaldroomzomer van FC VVV in 1976 samengesteld door oud-speler en VVV-icoon Ger van Rosmalen en schrijver Maurice Ambaum.

Alle spelers uit het de succesformatie van trainer Rob Baan halen herinneringen op. Onder wie keeper Eddy Sobczak, Huub de Koes Vercoulen, Albert van der Weide, Stevan Kurcinac, Mikan Jovanovic, Jan Verbong en Ger Rossie van Rosmalen zelf. In het boek staan verder tientallen foto’s van fotograaf Lé Giesen die nooit eerder zijn gepubliceerd.

Gesigneerd

Wie het boek voor 13 juni bestelt, krijgt korting en maakt kans op een exemplaar dat is gesigneerd door de spelers van toen. Het boek kost bij voorintekening 16,50 euro en is te bestellen via www.ambaum.nl. Na 13 juni bedraagt de prijs 19,95 euro.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen