Video: Heerlen en omstreken plat door stroomstoring, brand in verdeelstation

Print

Video: Track’88

Heerlen / Hoensbroek -

Door een grote stroomstoring waren Heerlen en een deel van de omgeving in de nacht van maandag op dinsdag een uur volledig verduisterd. Een verdeelstation aan de Huskensweg in Heerlen zou rond 23:30 zijn ontploft. De brandweer is grootschalig uitgerukt om hulp te verlenen aan mensen die bijvoorbeeld vastzaten in een lift.

Getuigen meldden een enorme knal te hebben gehoord. Het zou mogelijk om een transformator gaan. Onderzoek moet uitwijzen of deze inderdaad is ontploft.

Hulpdiensten schaalden binnen een half uur op naar Grip 2. De brandweer en Enexis waren snel ter plekke. Getracht werd omleidingen te maken, daardoor ging op sommige plaatsen al snel het licht weer aan. Rond 1 uur ’s nachts waren de meeste huishoudens weer voorzien van stroom.

Op internet werd massaal melding gedaan. Uit Zeswegen, Molenberg, Heerlerheide, Centrum en Welten reageerden inwoners. Ook in Landgraaf was er geen stroom. Tal van inwoners besloten te tijd te doden op sites als allestoringen.nl door melige opmerkingen te plaatsen.

‘Kent iemand nog een goede jehovah’s ? Ik begreep dat ze goed waren met licht brengen.’ ‘Han Mick nog de vlaai in de koeling. Han ze weer met de tengels aan de stroem gezeten auwie!!!” ‘Duitsers mogen ook zo wel binnen vallen hoeven niet eerst de stroom uit te zetten.’

‘Heerlerbaan DEELS stroom. Kan vanuit Palestinastraat zien dat aan het einde van de Egstraat richting centrum geen stroom is.’ Antwoord daarop: ‘De betere wijk. Wij arme mensen hebben geen stroom.’

Met het aangaan van het licht, stierf de humor. Al meldde menigeen geen rekening meer te betalen omdat het de zoveelste storing zou betreffen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen