Rechterhand topman Elon Musk vertrekt bij autofabrikant Tesla

Print
Rechterhand topman Elon Musk vertrekt bij autofabrikant Tesla

Jerome Guillen. Afbeelding: Getty Images

Autoproducent Tesla heeft afscheid genomen van Jerome Guillen, een van de vier topbestuurders van het bedrijf.

De Fransman was al een decennium werkzaam bij de maker van elektrische auto’s en stond tot voor kort aan het hoofd van de truckdivisie van de onderneming.

Guillen zou het bedrijf al op 3 juni hebben verlaten, zo bleek uit documenten die deze week werden ingediend. Hij gold als rechterhand van topman Elon Musk en was het brein achter het opvoeren van de productie van de populaire Model 3 in 2018. Dat gebeurde in een tent buiten de fabriek. Hij diende eerder als president van Tesla’s automotive divisie en werd in maart benoemd tot hoofd van de afdeling die zware vrachtwagens ontwikkelt.

Aderlating

Volgens kenners is het vertrek van Guillen een enorme aderlating voor Tesla. Hij werd in de herfst van 2010 bij Tesla als programmadirecteur voor de Model S aangesteld, de baanbrekende elektrische auto die de basis legde voor de cross-over Model X en de goedkopere Model 3.

Hoog verloop

Tesla worstelt al jaren met een hoog verloop van leidinggevenden. Guillen nam in 2015 een paar maanden verlof van het Amerikaanse bedrijf, maar keerde in 2016 terug om het vrachtwagenprogramma te leiden. Twee jaar later ging hij bij de automotive-divisie aan de slag om daarna weer terug te gaan naar de vrachtwagentak. De initiële productie van de Semi Truck is echter vertraagd. De truck is afhankelijk van grotere en sterkere accu’s, zogeheten 4680 batterijcellen, die Tesla zelf probeert te maken met partners als het Japanse Panasonic.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen