Evelien van der Werff bezoekt Toon Hermans Huis in Sittard en vraagt meer bekendheid voor IPSO inloophuizen

Print
Evelien van der Werff bezoekt Toon Hermans Huis in Sittard en vraagt meer bekendheid voor IPSO inloophuizen

Afbeelding: Website Evelien van der Werff

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Evelien van der Werff bezoekt op maandag 21 juni het Toon Hermans Huis in Sittard. Ze zal rond 11.00 uur arriveren.

Van der Werff is bezig met een fietstocht langs 75 IPSO inloophuizen. Ze legt ruim 1300 kilometer af op de fiets. In Limburg bezoekt ze de Toon Hermans Huizen in Sittard, Maastricht, Heerlen, Roermond, Weert en Venlo.

De 57-jarige Evelien van der Werff overleefde tweemaal borstkanker. Maar ze verloor haar borsten en zei haar baan bij KLM op. Ze schreef ‘Dit boek brengt geluk’ en is nu bezig met een fietstocht die haar energie geeft en waarmee ze wil proberen aandacht te vragen voor het belang van de IPSO inloophuizen voor mensen die geraakt zijn door kanker.

Lees ook: ‘Medisch wonder’ Dianne haalt geld op voor Limburgs kankeronderzoek: ‘Een professor kon niet geloven dat ik nog leefde’

Op 25 mei stapte ze in Zwolle op de fiets bij nazorgcentrum IntermeZZo om in zes weken tijd de 75 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken. Te veel mensen weten nog niet van het bestaan van de inloophuizen en Van der Werff wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker, meer bekendheid geven.

Van der Werff wil met haar fietstocht geld ophalen om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen. Haar fietstocht is op Facebook te volgen en via haar website. Via de site kan er ook een donatie worden gedaan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen