Politie stuurt mensen weg in te druk Griendpark in Maastricht

Print
Politie stuurt mensen weg in te druk Griendpark in Maastricht

Afbeelding: Orange Media

Maastricht / Itteren -

De politie heeft dinsdagavond opnieuw mensen weggestuurd in het Griendpark in Maastricht.

Dat bevestigt een politiewoordvoerder. In het park was het te druk. Daardoor konden de coronamaatregelen niet meer worden nageleefd. Volgens de politie gebeurt het wegsturen op een ‘vriendelijke manier’ en is er vooralsnog geen geweld aan te pas gekomen.

Politie stuurt mensen weg in te druk Griendpark in Maastricht
Foto: Orange Media

Lees ook: Late avondzon, terrassen dicht en enkele ‘rotte appels’ zorgen voor relletje op de Griend in Maastricht

De afgelopen weken moest de politie vaker ingrijpen in het Griendpark. Vaak verliep dat op een rustige manier, behalve vrijdag 28 mei toen de menigte zich tegen de politie keerde. Agenten werden die avond belaagd, geduwd en kregen stenen en glas naar zich toe gegooid. Vier mannen en een vrouw werden aangehouden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen